Hoe werkt het?

De Kwaliteitenkamer® werkt met een vaste formule, gecombineerd met maatwerk. Bij het kennismakingsgesprek vragen we naar de reden waarom je, als team of als individu, gebruik wilt maken van de Kwaliteitenkamer®.

Aansluiten bij teamvragen of teamdoelen

Vaak zijn het redenen als:

  • we vormen een nieuw team en zoeken een ontspannen én liefst ook nuttige manier om elkaar beter te leren kennen
  • we willen als team beter gebruik maken van elkaars kwaliteiten, om efficiënter en effectiever te kunnen werken
  • onze teamleden verschillen sterk van elkaar en dat leidt regelmatig tot miscommunicatie, onbegrip of botsingen
  • ik voel me niet gelukkig in mijn huidige werk en wil weten wat ik nodig heb om prettig en gemotiveerd te functioneren
  • ik wil van baan veranderen en denk dat het goed is om mezelf een spiegel voor te houden.

Open instappen en kwaliteiten een kans geven

Soms is het handig of nodig het programma aan te passen op een specifieke behoefte. In alle gevallen moeten alle deelnemers op de hoogte zijn van de reden of het doel van de komst, zodat we open en productief met elkaar aan de slag kunnen.

Echter, niet alle motieven of situaties die in een team spelen, zijn vooraf altijd bekend. De ervaring leert dat ze tijdens het programma ‘vanzelf’ naar voren komen. Dit kan even confronterend zijn, maar door de manier waarop het wordt begeleid, ontstaat er vaak snel een zodanige setting dat mensen elkaar vrij durven bevragen en aanspreken.

Wat gebeurt er in de Kwaliteitenkamer?

Via beelden, informatie, gesprekken en verschillende werkvormen ga je op zoek naar jouw kwaliteit en de kwaliteiten van anderen die deel uitmaken van jouw groep of team. Dit gebeurt op een zowel luchtige als prikkelende manier, onder begeleiding van iemand die veel ervaring heeft met het herkennen van kwaliteiten. Je zult merken dat de verschillen nog veel groter zijn dan je vooraf had gedacht! (Mensen houden zich namelijk in. #echt)

Twee voorbeelden

Hierna zie je voorbeelden van twee heel verschillende Kwaliteitsprofielen. Beiden hebben ze een organisatie veel te bieden, als hun kwaliteiten worden herkend en benut.

Klik even op de foto en bekijk kort de info erachter. Klik daarna weer terug op bekijk de andere foto.

Met je tegenpool werken. Da’s leuk!

Waarschijnlijk heb je al snel gezien dat de personen hierboven tegenpolen zijn. Ze kunnen elkaar fantastisch aanvullen, maar ook geweldig frustreren. In de Kwaliteitenkamer® krijg je een completer beeld van deze en andere Kwaliteitsprofielen. Via verschillende werkvormen ga je ervaren hoe gemakkelijk de botsingen ontstaan én hoe je kunt zorgen dat er meer begrip ontstaat en een betere samenwerking waarbij de kwaliteiten bewust en effectief worden ingezet. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer informatie of een afspraak maken? Klik dan op de button hieronder.

CONTACT!